Een van m’n favoriete dingen aan een nieuw seizoen is het vernieuwen van mijn garderobe. Noem me van alles, maar ik hou van shoppen met vrienden en vriendinnen, en een stijl-update is altijd leuk. Maar, wat zijn nu eigenlijk de merken waar je nu op moet letten, de merken die nu helemaal hip en toch betaalbaar zijn? Laten we eens kijken naar twee van mijn favoriete merken: Quotrell en Iceberg!

Quotrell

“Kleding moet er niet goed uit zien, maar ook comfort en gemak bieden.” Dit zegt de oprichter van Quotrell, het kledingmerk dat in een paar maanden uitgroeide tot een respecteert beginnend fashionhuis. De kleding van Quotrell is stoer, stijlvol en comfortabel. Voor zowel mannen als vrouwen biedt dit jonge kledingmerk een frisse look. Ze hebben haast alles, van slim fit tot loose fit. Voor iedereen wat wils, gemakkelijk en comfortabel. Het belang van comfort komt ook terug in hun kledingontwerpen, met comfortabele T-shirts en hoodies. Ook maken ze veel gebruik van knitwear, en hebben ze verschillende lijnen accessoires. Echt voor iedereen wat wils, dus.

Pas op, Iceberg!

Iceberg als modehuis en kledingmerk is iets ouder dan Quotrell: in 1974 werd dit Italiaanse modehuis al opgericht, door Silvano Gerani en Giuliana Marchini. Iceberg begon als een specialist in knitwear; allerlei soorten breitechnieken toegepast op verschillende soorten kleding. Comfort en warmte, en allerlei soorten stijlvol gebruik van knitwear. Zij waren ook een van de pioniers op het gebied van trendy sportswear, en later zijn ze ook meer leer en spijkerstof in hun kleding gaan verwerken. Ze maken ook accessoires, kinderkleding en parfum. Inmiddels wordt hun kleding wereldwijd verkocht, en nog altijd wordt het bedrijf gerund vanuit het hoofdkwartier in San Giovanni in Marignona, Italie. De kleding van Iceberg is ook meerdere malen gedragen door bekenden als Pamela Anderson en Paris Hilton.  

Of je nu dus voor comfort, gemak of stijl gaat, Quotrell en Iceberg zijn er voor je. De een is wat goedkoper dan de ander, dus er is voor ieder wat wils. Kleding shoppen is normaalgesproken al leuk, maar al helemaal als je merken weet te vinden die ook nog eens echt bij je passen. Het unieke gebruik van knitwear en effen kleuren, gecombineerd met een sportieve en spontane stijl, maakt de kleding van deze merken en merken zoals deze, extra aan te raden voor de lente en de zomer, maar ook de winter en herfst. Alle seizoenen, dus!