Waarschijnlijk zie je het steeds vaker in de woon- en eetkamers verschijnen: retro meubelen. De retro stijl is namelijk weer helemaal in. Je zou zelfs kunnen zeggen dat retro meubelen een nieuwe rage zijn die past in elk interieur. Retro meubelen zijn namelijk tijdloos en voegen tegelijkertijd een leuk sfeertje toe aan elke ruimte. Om het mysterie omtrent de plotse groei in populariteit te verklaren, verdiepen wij ons vandaag in alles retro. Wij gaan je haarfijn uitleggen waarom retro de nieuwe rage is voor elk interieur. Dus ben je geĆÆnteresseerd in retro? Dan ben je geluk!

Vintage tegenover retro meubelen

Eerst moet er misschien iets duidelijk gemaakt worden. Retro meubelen zijn niet hetzelfde als vintage meubelen. Retro staat voor allerlei nieuwe voorwerpen die gemaakt zijn op terug te grijpen op het verleden. Het is dus een nieuw product met een oude uitstraling. Daarentegen zijn vintage meubelen echt oude voorwerpen. Deze meubelen zijn weer hot, omdat er over het algemeen een nieuwe belangstelling is ontstaan voor trends en designs uit het verleden. Vintage meubelen zijn vaak erg duur en kom je niet snel in goede staat tegen. Hierdoor zijn retro meubelen door de jaren heen in toenemende mate populair geworden. De drang om terug te grijpen op het verleden heeft dus een boost gegeven aan alles retro.

Retro maakt ons blij en vrolijk

Er is echter nog een andere reden waarom retro meubelen de nieuwe rage zijn geworden voor elk interieur. Retro maakt ons namelijk blij en vrolijk. Wanneer we aan vroeger denken, halen we allerlei rooskleurige beelden voor ons. Dit komt omdat positieve herinneringen beter blijven hangen. Als we naar retro meubelen kijken, wanen we ons even in het verleden en vergeten we onze zorgen. We gaan op in het moment en er verschijnt een glimlach op ons gezicht als we kijken naar retro meubelen. Dus als je op zoek bent naar een beetje nostalgie en leuke sfeer, dan moet je zeker retro meubels overwegen!

Daarnaast associĆ«ren we retro meubelen ook met een romantische kijk op de wereld. Vroeger was de wereld namelijk nog niet zo boos en verpest – denken we. Uiteraard is dat helemaal niet zo, maar toch denken we dat vroeger alles beter was. We kijken als het ware door een roze bril naar het verleden dankzij retro voorwerpen. Daarom is retro ook zo populair. Het nostalgische gevoel en de drang die wij hebben om even de slechte dingen van de wereld te vergeten zorgt voor die stijgende populariteit van alles retro.