De technologische ontwikkelingen gaan tegenwoordig in een sneltreinvaart. Het is daarom met je bedrijf een grote uitdaging op deze snel veranderende omstandigheden in te spelen. Het maakt het nog lastiger als je je IT in huis geregeld hebt. Met cloud services die je uitbesteedt bij een goede IT partij ontwikkel je makkelijker mee met deze snel veranderende omstandigheden. Het maakt je bedrijf flexibeler. Als je je gaat verdiepen in cloud services dan kom je er ook achter dat er wat te kiezen is. Je wensen en de grootte van je bedrijf spelen hierin een belangrijke rol.  Lees snel verder over de mogelijkheden.

Welke soorten cloud services zijn er?

Er zijn drie soorten cloud services te definiëren. Allereerst is er de meest gebruikte Public cloud. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld office365. Een toegankelijke cloudvorm maar minder op specifieke wensen van het bedrijf af te stemmen. Er zitten wel grote partijen achter die goed in staat zijn om snel op de IT ontwikkelingen in te spelen. Private cloud is een cloud service die toegankelijk is voor slechts één bedrijf. De private cloud is ook exact op maat te maken voor een bedrijf. Een groter bedrijf zal sneller geneigd zijn voor deze vorm te kiezen. Bij deze vorm is het even de vraag of je het fysieke datacenter zelf beheert of dat u dit deel ook uitbesteedt aan een externe serviceprovider. Als laatste is er de tussenvorm. De hybrid cloud dit is een tussenvorm. Groot voordeel is dat je de voordelen van de twee cloud services kan laten samenkomen in deze vorm. De hybrid cloud vorm is daarom een vorm die sterk in populariteit toeneemt. Het is op maat in te richten en toch flexibel. Je keuze is afhankelijk van de grootte van je bedrijf je wensen en het budget wat je hiervoor hebt.

De voordelen van cloud services

Allereerst is er een kostenvoordeel. U hoeft niet meer zelf te investeren in hardware en het opzetten en beheren van datacenters. Je bent er daarnaast zekerder van dat je IT goed werkt. Het is onderdeel van een groter geheel. Het is makkelijk op te schalen of andersom. Hierdoor ben je met je bedrijf flexibeler en kan je je bedrijf makkelijker aanpassen aan bijvoorbeeld groei of het bespelen van een nieuwe markt. Kortom er zitten behoorlijk wat voordelen aan cloud services. Hoogste tijd om je bedrijf naar de cloud te brengen en je groeiambities waar te maken.