Aan het einde van deze maand is het eindelijk zo ver: het begin van de officiële zomer. De start van de zomer is ook het begin van de welverdiende vakantieperiode. Als je een student bent heb je nu waarschijnlijk je examens grotendeels achter de rug en kan je genieten van je vrije tijd. Maar ook als je werkzaam bent is dit een heerlijke periode om vrij te nemen en te genieten van watersport. Met een hippe wetsuit ben jij helemaal klaar voor de zomer.

Een optimale bescherming van je lichaam

Of je nu al jarenlange ervaring hebt in je watersport of dit jaar voor het eerst begint; een goede wetsuit is essentieel. Je beschermt je lichaam met deze outfit optimaal tegen de omstandigheden die je op het water tegen kan komen. Zo zorgt bijvoorbeeld de dubbele textiel laag ervoor dat je lichaamstemperatuur optimaal vastgehouden wordt en beschermt de stof je voor schaaf- en snijwonden. Nog een belangrijk element in de zomer is de zonnekracht. Zeker op het water is de kans dat je verbrandt vrij groot. Ten eerste weerkaatst het wateroppervlakte de zon (en daarmee de Uv-straling) en ten tweede verkoelt het water je huid waardoor je niet direct door hebt dat de zon je huid aantast. Een wetsuit vormt een goede bescherming tegen Uv-straling.

Voor iedereen een verschillende wetsuit

De laatste jaren komen er steeds meer verschillende soorten wetsuit op de markt. Een standaard grijze uitvoering met lange mouwen en pijpen is gelukkig allang niet meer de enige optie. Voor iedereen is er wel een wetsuit verkrijgbaar die volledig aan alle wensen voldoet. Denk hierbij aan diverse lengtes van mouwen en pijpen, verschillende kleuren en prints. De tijd dat je er saai uitzag in zo een outfit ligt gelukkig ver achter ons. Sterker nog; in een wetsuit zie je er juist super hip en sportief uit.

Goed voorbereid het water op

Een goede wetsuit is dus onmisbaar als je jezelf optimaal wil beschermen tijdens je watersport en je er echt trendy bij wilt lopen. Maar er zijn meer zaken waar je aan moet denken als je op pad gaat. Smeer je bijvoorbeeld goed en regelmatig in met zonnebrand en denk er ook aan om je hoofd goed te beschermen met, bijvoorbeeld, een pet of sjaal. En bouw de uren die je in de zon doorbrengt langzaam op. Zo ben je helemaal klaar om met je wetsuit aan het water op te gaan.