De zomer is helaas weer bijna voorbij, al genieten we nog wel van een lekker nazomertje. Door de coronacrisis kon niet iedereen naar zijn gewenste vakantiebestemming. Mede daarom bleven veel mensen in eigen land om daar vakantie te vieren of gewoon een dagje te chillen in het mooie weer. Verschillende zwembaden of zwemplekken werden ontdekt en veel mensen kwamen erachter dat het ook in ons eigen kikkerlandje prima vertoeven is. Maar met al die mensen om je heen die dezelfde taal spreken moet je wel een beetje de blits maken op zo’n zwemplaats. Hoe doe je dat?

Wanneer je gaat zwemmen is je zwembroek natuurlijk essentieel. Het is eigenlijk nog het enige wat je aanhebt, dus daar moet je het van hebben. Het is dus belangrijk om een zwembroek te kopen die goed bij je past. Omdat je alleen een zwembroek aanhebt tijdens het zwemmen, hoeft hij niet heel erg te matchen. Dat zou je tenminste denken! Want het is juist een goed idee om te kijken welke zwembroek het beste bij jouw huidtype past!

Huidtype bepaalt de zwembroek

Zo is er eigenlijk een simpele basisregel. Wanneer jij een wat donkerder huidtype hebt – of dat nu van jezelf is of omdat je al langere tijd in de zon hebt gelegen en al een aardig kleurtje hebt gekregen – kun je het beste voor een wat fellere zwembroek gaan. Dit steekt heel mooi af tegen je donkere huid. Heb je juist een lichter huidtype? Ga dan juist voor een donkerdere kleur zwembroek. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, en kan een lichte zwembroek ook mooi staan bij een lichter huidtype. Maar dit is wel de hoofdregel.

Dure zwembroek?

We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen even veel geld wil investeren in een zwembroek. Natuurlijk is het belangrijk om een mooi exemplaar in de kast te hebben, maar uiteindelijk doe je hem jaarlijks relatief gezien maar weinig aan. Daarom is het de kunst om een mooie zwembroek te vinden voor een leuke prijs. Dikke tip: kijk in de winter naar een nieuwe zwembroek! Gevoelsmatig niet het goede moment om een zwembroek aan te schaffen, maar daardoor juist vaak voor een leuke prijs te krijgen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Dquared zwembroek sale. Mooie, kwalitatief goede zwembroeken met korting! Dan hoef je alleen nog maar een mooi T-shirt aan te schaffen en je bent eigenlijk al klaar voor een bezoekje aan de zwemplaats! Vaak is een sportief shirt, bijvoorbeeld een Nike T-shirt heren, al een goed idee.