We kunnen tegenwoordig niet meer zonder; Een internet abonnement. Niet alleen je computer maar steeds meer apparaten in een huis zijn online en deze ontwikkelingen gaan voorlopig nog door. Google maar eens op Internet of Things en je ziet wat er allemaal al mogelijk is. Koelkasten die gelijk iets bestellen als het uit de koelkast gehaald wordt, deuren die je met een app op slot kan doen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het selecteren van een bij jou passend internet abonnement is dus heel erg belangrijk. Toch is dit een klus die we liever voor ons uitschuiven. We weten vaak niet echt waar we moeten beginnen en wat we precies nodig hebben. Toch is het heel gemakkelijk. Lees snel verder.

Hoe vind ik het juiste internet abonnement?

Dat is tegenwoordig helemaal niet meer zo moeilijk. De meeste providers zijn namelijk behoorlijk zichtbaar met hun reclame uitingen. Dus een partij vinden waar je je internet abonnement kan afsluiten is echt niet zo moeilijk. De juiste keuze maken is wat ingewikkelder en ook dat is een stuk makkelijker voor ons gemaakt. Er zijn sinds een aantal jaren behoorlijk wat vergelijkingssite die als doel hebben om ons zo vriendelijk mogelijk richting de juiste keuze te begeleiden. De vergelijkingssites zijn beschikbaar voor vele diensten en ook producten uiteraard. Kijk maar eens naar kieskeurig die al langere tijd bewijzen dat ze veel toegevoegde waarde hebben. Ook op het gebied van internet zijn er sites die de verschillende aanbieders van abonnement keurig op een rijtje zetten. Vaak in combinatie met telefonie en televisie. Als je op zo’n site landt kan je vaak als eerste je postcode intoetsen. Vervolgens worden de aanbieders getoond die bij jou in de buurt beschikbaar zijn en wordt de daadwerkelijke snelheid die zij leveren getoond. Zo wordt de keuze al een stuk overzichtelijker.

Hoe snel internet moet er in mijn internet abonnement zitten?

Dit is de meest prangende vraag. Hoe snel moet mijn internet zijn. Deze snelheid wordt uitgedrukt in MB’s die je per seconde kunt downloaden. Let er daarbij wel op dat de hardware die je gebruikt ook een belangrijke factor is in hoe snel je je internet ervaart. Heel snel internet met oude langzame hardware heeft dus totaal geen zin.  Meestal zijn er in een internet abonnement drie varianten. De minst snelle is geschikt voor degene die af en toe online is met meestal één apparaat. De middelste is geschikt voor het gemiddelde gezin die meer apparaten online hebben en af en toe wat downloaden. De meeste snelle is voor de fanatieke downloader die regelmatig grote bestanden download.