Je bent Nederlander of niet. Of je hier nu wel of niet geboren bent, als je hier al langere tijd woont voel je je toch ook al wel een beetje Nederlands? Heb je dan ook al een Nederlandse vlag in huis? Niet perse omdat je nationalistisch moet zijn, maar wel uit respect. Respect voor het land, maar ook respect voor jezelf! Je bent toch ook trots op het land waar je in woont? Waar het ook is? Ik ben dat in ieder geval wel! Dus hierom moet je een Nederlandse vlag kopen

Hoezo respect?

Hoezo respect zal je misschien denken? Ik ben echt anders tegen mijn vaderland aan gaan kijken nadat ik een gesprek met een Bosnisch klasgenootje had. Zij vertelde dat ze trots op Nederland was en dankbaar was dat zij en haar familie hier welkom waren nadat ze gevlucht waren uit Bosnië. Deze meid was echt trots op dit land en toonde veel respect. Ik ben altijd anti-nationalisme geweest dus ik heb deze trots nooit gevoeld, maar nadat zij me wees op de goede kanten van dit land, ben ik heel anders tegen Nederland aan gaan kijken. En ik ging meteen met haar een Nederlandse vlag kopen.

Een Nederlandse vlag kopen, waar dan?

“Waar kan je eigenlijk een Nederlandse vlag kopen?”, vroeg ik me af. Ik ben even online gaan kijken waar je een Nederlandse vlag kopen kan. En mijn klasgenootje keekmee, want we wilden allebei een Nederlandse vlag kopen. Al gauw vonden we een paar aanbieders waar we een Nederlandse vlag kopen konden. En zo gezegd zo gedaan. We twijfelden nog of we de Nederlandse vlag kopen zouden in een winkel, maar vonden een online winkel uiteindelijk makkelijker. We bestelden ze samen en verzonden het naar 1 adres om verzendkosten te besparen.

De vlag staat voor dankbaarheid

En na het Nederlandse vlag kopen, hangt de vlag regelmatig uit. Voor mijn deur en die van mijn klasgenoot. We zijn beiden dankbaar voor wat dit land ons bied. Zij omdat zij hier is gekomen vanuit onveiligheid in haar eigen land. Ik omdat ik heb mogen opgroeien in veiligheid.  Zo zijn we beiden dankbaar voor iets anders, maar we delen de liefde voor de Nederlandse vlag. Daarom raden we iedereen aan om ook een Nederlandse vlag kopen. Want hoe meer mensen er trots en dankbaar zijn, hoe meer verbroedering er komt. Want een Nederlander is niet perse iemand die hier vandaan komt. Een Nederlander is iemand die hier woont. En een Nederlandse vlag heeft hangen! Snel een Nederlandse vlag kopen dus 😉