Herken je dat? Elke keer weer als de personeelsplanning gemaakt moet worden zit jij met je handen in het haar. Die bereklus staat weer op je te wachten. Je moet het voor elkaar zien te krijgen dat al het personeel goed ingeroosterd is. Bovendien wil je natuurlijk wel dat alle roosters in één keer goed gemaakt zijn. Het zou dan wel zo handig zijn dat je alle informatie van het personeel in een systeem kan vinden en niet op tigduizend briefjes verspreid over je bureau. Als jij voortaan ook weer prinsheerlijk wil plannen, dan raad ik je echt een online personeelsplanning aan.

De beste oplossing voor het plannen

Een personeelsplanning maken zonder een overkoepelend systeem is echt onbegonnen werk vandaag de dag. Daar zijn diverse redenen voor. Ten eerste komt de informatie op allerlei kanalen bij je binnen. Van die krijg je weer een briefje, van die krijg je een telefoontje en van de ander krijg je een appje. Probeer het dan nog maar eens overzichtelijk te houden wie wanneer vrij wilde. Ten tweede werkt een groot deel van Nederland op flexbasis. Hierdoor hebben zij wisselende diensten, dagen en soms zelfs uren. Probeer dat nog maar eens allemaal bij te houden. Zeker wanneer je voor een redelijk groot bedrijf de personeelsplanning moet maken en bijhouden, kun je niet meer zonder een online planner.

Alles eenvoudig in één systeem

De oplossing komt dus in de vorm van een tool waarmee je eenvoudig online de personeelsplanning kunt maken. In dat systeem kunnen werknemers hun beschikbare dagen aangeven, hun vrije dagen doorgeven en roosters inzien. Hierdoor is de kans op misverstanden en miscommunicatie aanzienlijk kleiner. Ze moeten het immers zelfs bij gaan houden. Het enige dat jij nog hoeft te doen is een rooster te maken met iedereen erin. Hierdoor kun je dus met zo’n handige personeelsplanning systeem weer prinsheerlijk plannen. Alles staat namelijk overzichtelijk in één systeem waar jij de beheerder van bent. Het personeel heeft zijn eigen portaal.

Snel schakelen en oplossen

Is er een last minute verandering waardoor er een dienst komt te vervallen? Geen enkel probleem! Met zo’n online personeelsplanner kun je simpelweg een melding eruit gooien dat er een gat is. Vervolgens vraag je aan de mensen die op “beschikbaar” staan of ze de dienst willen overnemen. Met zo’n handige online tool hoef je dus niet meer die vervelende telefoontjes te plegen. Het zeulen om bepaalde diensten te vullen is verleden tijd met deze praktische online personeelsplanner. Het maken van de personeelsplanning is niet meer een doorn in het oog. Met zo’n online tool wordt de personeelsplanning maken iets waar je naar uitkijkt!