De kledingindustrie groeit natuurlijk met de dag. Het begon vroeger allemaal met lakens en dergelijke puur om het lichaam warm te houden. Nu is het niet alleen een levensbehoefte meer maar ook voor vele mensen hun baan. Merkkleding is iets wat een stuk later pas populair werd. Het is algemeen bekend dat je voor merkkleding meer betaald en ook meer kwaliteit voor terug krijgt. Dat is in ieder geval wat je wordt beloofd. Maar is het die hogere prijzen nou echt waard?

Goedkope kleding VS goede merkkleding

Het is het een of het ander. Of je houdt van merkkleding en bent bereid hier extra voor te betalen, of je vindt een goedkopere prijs prima en maakt het niet uit of er een label aan gebonden zit. Zelf ga ik eigenlijk voor beide. Sommige merken vind ik gewoon enorm mooi en ben ik ook wel fan van. Zo op zijn tijd mag je jezelf wel even trakteren en het is ook mooi om voor iets te sparen wat je graag wilt. Toch blijft het voor mij merkkleding. De duurdere prijzen is voor mij een hoge drempel en daardoor koop ik de alledaagse dingen liever bij de wat low-budget stores. Het maakt over het algemeen niet uit waar je shopt, als je maar let op pasvorm en kwaliteit. Merkkleding hoeft niet altijd te betekenen dat het goede kwaliteit is.

De bekende merken

Iedereen is wel bekend met merkkleding. Levi’s, Nike, Vans, Supreme, ga zo maar door. Toch verschillen de meningen over wat nou merk is, ja of nee. Vele beweren dat merken zoals Guess, Chanel, Louis Vuitton en dat pc-hoofdstraat winkels de echte merken zijn. Door de jaren heen zijn er zoveel merken ontstaan dat er verschillen in zijn gemaakt. Guess is een merk wat al jaren bestaat. Je kunt wel zeggen dat het een van de grondleggers is van het woord merkkleding. Een merk zoals Levi’s is hoger van prijs en krijgt de naam merk omdat het de grondlegger is van denim.

Kwaliteit

Wanneer je meer geld neerlegt voor een kledingstuk, hoeft nog niet te betekenen dat het van goede kwaliteit is. Veel mensen trappen hier dagelijks nog in. Merk shoppen is een tijd erg populair geweest en je zag het overal. Ouders kochten het zelfs voor hun pasgeboren baby’s. Ik heb het idee dat dit steeds weer minder wordt. Tegenwoordig is merk shoppen niet meer zo hot en happening. Wat je ook veel tegenkomt is Thrift Shopping. De letterlijke betekenis hiervan is tweedehands shoppen. Het is goedkoop, een avontuur en het allerbelangrijkste: duurzaam.