Als je ergens een passie voor hebt, is het tegenwoordig steeds makkelijker om daar geld mee te verdienen. Het lukt misschien niet altijd om er je fulltime job van te maken, maar met de komst van social media is het wel makkelijker voor mensen om hun producten en services online aan te bieden. Is je passie bijvoorbeeld om te bakken en wil je graag je huisgemaakte cakes en koekjes te koop aanbieden? Dan is dat tegenwoordig makkelijker dan ooit tevoren! In deze blog geven we een aantal tips hoe je jouw passie voor bakken om kunt toveren tot een bescheiden business. Of je het nu doet als kleine bijverdienste, of als je van plan bent om je bedrijf te laten groeien tot een fulltime baan. Met deze beginstappen kom je een heel eind!

Creëer een social media account of webshop

Je passie voor bakken is waarschijnlijk begonnen bij jezelf en je directe omgeving. Als er een etentje of iets dergelijks georganiseerd wordt, dan ben jij meestal degene die gevraagd wordt om iets lekkers te bakken, omdat je dat zo goed kunt. Misschien hebben mensen in jouw omgeving wel tegen je gezegd: 'hier ben je echt goed in, dit zou je aan meer mensen moeten aanbieden!' Misschien omdat je wel hele mooie cupcakes maakt met creatieve versiering, of prachtige vegan taarten. Als je ergens een talent voor hebt, dan kan het geen kwaad om proberen daar iets mee te doen. Maar die eerste stap zetten is spannend. Hoe pak je het aan? Je zou kunnen proberen een account op social media aan te maken, bijvoorbeeld op Instagram, waar je alle foto's plaatst van je bak creaties, zodat mensen jou persoonlijk kunnen benaderen voor een eigen ontwerp of een van de ontwerpen die je aanbiedt. Dit is een goede manier om te beginnen, zeker als je geen idee hebt hoe je een webshop bouwt en dat nog even een te grote stap vindt.

Denk ook aan aantrekkelijke verpakking

Als je je creaties online hebt aangeboden en de eerste bestellingen binnen stromen, dan is het goed om van tevoren al na te hebben gedacht over de verpakking. Verpakking is belangrijk en daarmee kun je jouw producten nog meer eigen maken. Er zijn veel webshops die verpakkingen aanbieden die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor leuke cupcake doosjes voor jouw cupcake creaties, maar ook speciale blokbodemzakjes voor bijvoorbeeld koekjes. Deze verpakkingen kun je zelf nog wat decoreren om deze persoonlijker te maken. Zo kun je bijvoorbeeld stickers laten printen met de naam van je bedrijfje of logo erop en de verpakkingen versieren met linten en andere creatieve dingen. Klanten vinden het onwijs leuk om iets wat ze hebben besteld te ontvangen in een mooie verpakking, als een soort cadeautje die ze dan mogen uitpakken.